Parmiddag
par som vi umgås med lite då och då.
Är en gammal kompis till Håkan och hans sambo !
Nu var det vår tur att bjuda!
Men vad ska jag hitta på??
Har ni några bra förslag,gärna med fläskfilé så kasta ur er dom:)
Godmorgon!
Jag har en goding med fläskfile. Bryn en hel fläskfilé runt om, skär snitt i den och peta ner en skiva salami och en bit soltorkad tomat i varje skåra och lägg i ugnsform. Vispa ihop grädde/matlagningsgrädde med tomatpuré salt och peppar (ev lite sherry) och häll över. Kör i ugn 175° i 15-20 min. Servera med pasta eller ris. mums:-)
Morgon!
I "pärmen" som Du fick från mig finns det ett smaskigt recept som heter festlig fläskfilé eller något... Kolla det ;-D
Ha det gott!
God morgon.
Åh jag är så dålig på fläskfilé. synd då det kan vara så himla gott. Min M brukar dock göra detta receptet _17653.aspx?RecipeID=15125" rel="nofollow">http://www4.arla.se/Default_17653.aspx?RecipeID=15125 som är supersmarrigt. Vi brukar ha färskpotatis till (finns ju att köpa i frysdisken) men man kan ju ha vad man vill i princip.....
Godmorgon ängeln...
Jag önskar dig en fin fredag och skippa maten hemma gå ut och ät med dem och bara njut av att slippa stå i köket...
kramar (glöm inte fånga dagen)
Hallå!
Det är ju till dig mn kikar in för att få goda recept ju.
Du är ju en hejar på mat.
Ha en fin kväll!
KRAM
Jag kan rekommendera kotletter i ugn som mammsen brukar göra, sååå oerhört gott !
Denna rätt har jag gjort på älgkött o fläskfile och den blev så god o mör...inte torr o trist...tillsammans med en gratäng.. Yammi jag måste nog göra den nästa helg
Kram!
recept&state=recept&receptid=338738" rel="nofollow">http://www.ica.se/FrontServlet?s=matrecept&state=recept&receptid=338738
Fanken!! den syns ju inte länken..ett nytt försök
pepparfile18778.html" rel="nofollow">http://www.matklubben.se/recept/helstektpepparfile18778.html
Smördegsugnsbakad fläskfilé med vitlöksost kanske =)
Jag brukar göra en gryta på fläskfilé som uppskattas. Jag använder lite champinjoner, lök, paprika, grädde. Ja det som jag tycker om och har hemma egentligen.
Men Ann, du har ju älg i frysen!
Gör en gryta eller tjälknöl...inta skall ni äta gris, när du har så fint kött i frysen!!!
ha, en go kväll!
Hur är det??? springer han och jagar dig fortfarande på fredagarna???fnizz!!
Kramen!
Jag brukar göra en superenkel o god gryta.
Dela fläskfilén i strimlor, stek o krydda.
Stek lite blandade saker, tex paprika i olika färger, purjolök, champinjoner o annat som man tycker passa.
Blanda kött, grönsaker o creme fraiche o låt det småputtra. Jag brukar även lägga i körsbärstomater, fast tar i dom på slutet.
Servera med ris o sallad. Gott o superenkelt! :)
Helstekt pepparfile
Portioner: 6
800-900 g oxfilé/ fläskfile
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Dagen före festen. Sätt ugnen på 150°C.
Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i
en het stekpanna.
2. Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer
i mitten av köttet. Ugnsstek tills in-nertemperaturen
är 55°C, ca 35 minuter. Linda
in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
3. Dag 2. Sätt ugnen på 150°C. Rör
ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda
över filén tills det täcker ovansidan och sidorna.
4. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med
stektermometern, innertemperaturen ska inte
överstiga 55°C). Skär upp vid servering.
FÖR ALLA? Helstekt pepparfilé innehåller inte gluten, mjölk