Parmiddag

Den 7 februari ska vi ha middag hemma med ett annat
par som vi umgås med lite då och då.
Är en gammal kompis till Håkan och hans sambo !
Nu var det vår tur att bjuda!
Men vad ska jag hitta på??
Har ni några bra förslag,gärna med fläskfilé så kasta ur er dom:)



Kommentarer
Nettan

Godmorgon!

Jag har en goding med fläskfile. Bryn en hel fläskfilé runt om, skär snitt i den och peta ner en skiva salami och en bit soltorkad tomat i varje skåra och lägg i ugnsform. Vispa ihop grädde/matlagningsgrädde med tomatpuré salt och peppar (ev lite sherry) och häll över. Kör i ugn 175° i 15-20 min. Servera med pasta eller ris. mums:-)

2009-01-30 @ 08:21:06
URL: http://abvl.blogg.se/
Camilla

Morgon!



I "pärmen" som Du fick från mig finns det ett smaskigt recept som heter festlig fläskfilé eller något... Kolla det ;-D



Ha det gott!

2009-01-30 @ 09:37:44
URL: http://gevalium.blogg.se/
Cissi

God morgon.



Åh jag är så dålig på fläskfilé. synd då det kan vara så himla gott. Min M brukar dock göra detta receptet _17653.aspx?RecipeID=15125" rel="nofollow">http://www4.arla.se/Default_17653.aspx?RecipeID=15125 som är supersmarrigt. Vi brukar ha färskpotatis till (finns ju att köpa i frysdisken) men man kan ju ha vad man vill i princip.....

2009-01-30 @ 09:45:05
URL: http://cissislife.blogspot.com
mona-lisa

Godmorgon ängeln...



Jag önskar dig en fin fredag och skippa maten hemma gå ut och ät med dem och bara njut av att slippa stå i köket...



kramar (glöm inte fånga dagen)

2009-01-30 @ 09:59:36
URL: http://melodislinga.blogg.se/
Kattis

Hallå!

Det är ju till dig mn kikar in för att få goda recept ju.

Du är ju en hejar på mat.

Ha en fin kväll!

KRAM

2009-01-30 @ 10:50:53
URL: http://kattis11.blogg.se/
Carro

Jag kan rekommendera kotletter i ugn som mammsen brukar göra, sååå oerhört gott !

2009-01-30 @ 12:21:47
URL: http://carrod.blogg.se/
Tina

Denna rätt har jag gjort på älgkött o fläskfile och den blev så god o mör...inte torr o trist...tillsammans med en gratäng.. Yammi jag måste nog göra den nästa helg

Kram!



recept&state=recept&receptid=338738" rel="nofollow">http://www.ica.se/FrontServlet?s=matrecept&state=recept&receptid=338738

2009-01-30 @ 13:36:47
URL: http://tinaz.blogg.se/
Tina

Fanken!! den syns ju inte länken..ett nytt försök



pepparfile18778.html" rel="nofollow">http://www.matklubben.se/recept/helstektpepparfile18778.html

2009-01-30 @ 13:45:41
URL: http://tinaz.blogg.se/
Annelie

Smördegsugnsbakad fläskfilé med vitlöksost kanske =)

Jag brukar göra en gryta på fläskfilé som uppskattas. Jag använder lite champinjoner, lök, paprika, grädde. Ja det som jag tycker om och har hemma egentligen.

2009-01-30 @ 17:08:31
URL: http://rospinglan.blogg.se/
vivan

Men Ann, du har ju älg i frysen!

Gör en gryta eller tjälknöl...inta skall ni äta gris, när du har så fint kött i frysen!!!

ha, en go kväll!

Hur är det??? springer han och jagar dig fortfarande på fredagarna???fnizz!!

Kramen!

2009-01-30 @ 20:23:17
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Eva

Jag brukar göra en superenkel o god gryta.

Dela fläskfilén i strimlor, stek o krydda.

Stek lite blandade saker, tex paprika i olika färger, purjolök, champinjoner o annat som man tycker passa.

Blanda kött, grönsaker o creme fraiche o låt det småputtra. Jag brukar även lägga i körsbärstomater, fast tar i dom på slutet.



Servera med ris o sallad. Gott o superenkelt! :)

2009-01-30 @ 23:34:41
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Tina

Helstekt pepparfile



Portioner: 6



800-900 g oxfilé/ fläskfile

1 tsk salt

1 msk smör

1 msk olja till stekning

2 msk honung

1 msk grovstött rosépeppar

1/2 msk grovstött svartpeppar

1/2 msk grovstött grönpeppar

1/2 msk flingsalt





Tillagningstid: Över 20 min

Svårighetsgrad: Medel



Gör så här

1. Dagen före festen. Sätt ugnen på 150°C.

Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i

en het stekpanna.

2. Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer

i mitten av köttet. Ugnsstek tills in-nertemperaturen

är 55°C, ca 35 minuter. Linda

in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.



3. Dag 2. Sätt ugnen på 150°C. Rör

ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda

över filén tills det täcker ovansidan och sidorna.

4. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med

stektermometern, innertemperaturen ska inte

överstiga 55°C). Skär upp vid servering.



FÖR ALLA? Helstekt pepparfilé innehåller inte gluten, mjölk

2009-01-31 @ 06:23:42
URL: http://tinaz.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lillanslilla

Bloggar om allt och inget...spontant eller uträknat...

RSS 2.0