After Eight Kladdkaka
Lägger ut den igen så slipper ni leta:))
- 100 g smör eller margarin
- 100 g after eight (12 st rutor)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr:
- 150 g after eight (18 st rutor)
Gör så här:
Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Förvara tårtan svalt.

Åh det borde testat någon gång :)
åh det lät gott. så typiskt att mitt nyårs löfte är att bli nyttig. :P äh.. får göra den idag då och äta upp hela :D
Ååh måste köpa after eight snart.. kollade i vår förpackning och där är bara 3 rutor kvar :(
MUMS!
detsamma ;)
Alltså , den låter så sjukt god så jag tror jag dör =P GIVE ME SOME ;)
Har du testat lagat det själv eller? (:
I know... Det är bara så drygt! Jag HOPPAS att jag inte får det!
Åh, den där har jag gjort en gång! Vart en stor favorit på kalaset..den är verkligen supergod :)
Tack så jättemycket!! :D
Nu ska det bakas! :P
Lively, fresh and designer work - really like the natural themes, and the website is cool! Worth a visit!