Tips

I sommartider är man ju ute ganska mycket ...
Vad kan då var lättare att ha med sej än pizzabullar!!
Vi fick sådan på studentbuffén som Issas mamma
gjorde..
Var suveränt gott..
Sedan är det ju så bra att kunna äta dom kalla också..


PIZZABULLAR CA 40 ST ugn 225 oC

DEG:

50 g Margarin el ½ dl olja

5 dl Mellanmjölk

50 g Jäst

1 tsk Salt

1 msk Socker

1 st Ägg

ca 13 dl Vetemjöl

FYLLNING:

2 dl Tomatketchup

ca 300g Skinka

ca 4 dl Riven ost

2 msk Pizzakrydda el organo

ev svamp (om man vill)

PENSLING

1 st Uppvispat ägg

3 droppar Kallt vatten

Smält margarinet, häll på mjölken och värm så att blandningen blir fingervarm. Använder du olja så värm mjölken och oljan samtidigt. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på 1 pkt finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 o C .

Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla. Man kan variera fyllningen med egna blandningar.



Kommentarer
Nettan

Dom där har blivit riktigt populära.

Dom dyker upp lite här och där.

Och det är verkligen en riktig lunchbulle !



kramiz

2008-06-16 @ 13:42:12
URL: http://hasselby.blogg.se/
Anorexiamamma

Ska testa och göra bullarna och jag ska se filmen i från förra inlägget.

2008-06-16 @ 20:44:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lillanslilla

Bloggar om allt och inget...spontant eller uträknat...

RSS 2.0