Dagens mat tyvärr utan foton

Jag penslar min entrecote med matolja och pepparkrydda som jag blandat!
Ca 1 1/2 dl olja och tre teskedar papparkrydda till ungefär 700 gr kött
Ta ur kylen ca en timme innan stekning...
Stek på medelvärme runt tre-fyra minuter på varje sida..
Skala potatis och skär i skivor ca en halv centimeter tjocka.
Blanda ca 1 1/2 dl olivolja med 4 vitlöksklyftor och 1-2 teskedar rosmarin.
Läg potatisen i förvärmd ungsform(långpanna) blanda ner olivoljsröran
och rör om.
In i ugnen ca 175 grader i ca en timme.
Rör om emellan varven.
Mot slutet blanda ner antingen färsk oregano eller torkad spelar ingen roll och efter behag...ca 1 matsked torkad  använder nog jag till en långpanna!

Vitlökssmöret gör jag så här!

Ta fram 100 g margarin låt det bli mjukt.
Pressa tre vitlöksklyftor i.Rör ner ca en halv tesked gourmetsalt samt 1 tesked citronsaft.
Hacka persilja och blanda ner.
Knåda i hop me fingrarna.
Rulla till en rulle lägg i kylen ca två timmar innan servering i plastpåse eller folie.

Gott som satan!



Kommentarer
Tina

Mmmm....blir så hungrig!! magen knorrar nu....

2009-01-09 @ 17:51:43
URL: http://tinaz.blogg.se/
soffie

mmm guuu va gott

ha en härlig fredagskväll här blir det tacos enkelt å gott,

2009-01-09 @ 18:05:30
URL: http://soffie69.blogg.se/
Jen

Ja om man lagar mat så det luktar godis ända hit är man väl ändå en mästare, kram i massor

2009-01-09 @ 18:18:22
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
TT

Men människa, var du inte sjuk!?

Här blev det också älg, fast mannen hade bara styckat, inte skjutit.

Men det receptet ska minsann testas, speciellt vitlökssmöret, har inte tänkt på citronsaft i!!

2009-01-09 @ 22:16:35
URL: http://tyratok.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lillanslilla

Bloggar om allt och inget...spontant eller uträknat...

RSS 2.0